Jeg vil Østjylland det bedste

Jeg har altid boet og arbejdet i Østjylland og samtidig været en del i København. For mig er det naturligt at tænke Danmark som et samlet land – men også at have fokus på, hvor der er behov for en lokal indsats.

Østjylland har det hele – og er endelig på vej med ordentlig infrastruktur!

Der er ingen tvivl om, at Østjylland er udfordret på infrastrukturen. Vi er nødt til at indse, at en velfungerende infrastruktur er fuldstændig afgørende for et effektivt erhvervsliv og ikke mindst for, om nye virksomheder vælger at etablere sig i vores område. I årevis har hele det danske samfund spildt 700 millioner kroner på, at folk sidder og blomstrer i en bil og ikke kan komme nogen vegne. Jeg er ofte selv en af dem på E45… og andre steder. Jeg arbejder derfor for at få den sidste udvidelse af E45 (Randers) med, og at den længe ventede Marselistunnel i Aarhus bliver bygget med respekt for beboerne. Og for en Kattegatforbindelse, der kan binde landet sammen og skabe yderligere arbejdspladser og vækst. Selvfølgelig uden at smadre dejlige Samsø. 

Mere kultur, natur og teknologi

Aarhus og Østjylland er samtidig velsignet med masser af kultur, natur og teknologi. Vi står på skuldrene af den Europæiske Kulturhovedstad fra 2017, og vi skal udnytte dette momentum til at udvikle ny, grænseoverskridende og vedkommende kunst og kultur. Naturen skal vi bevare og værne om, og teknologien kan vi kun gøre for lidt for. Det sidste kræver lettere adgang til finansiering, flere start-up-miljøer og ordentlig opbakning. Vi er godt på vej – men lad os få sat tempoet op!

Jeg tror på samarbejde og vil gå forrest i at etablere en fælles positiv dagsorden for den fremtidige udvikling af Østjylland.